Sznycle w sosie pesto
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2830
Składniki:
- 8 plastrów piersi z indyka lub kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- mały pęczek natki
- mały pęczek bazylii
- 3 łyżki masła
- 1/3 szklanki oliwy
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Obrać czosnek, opłukać i osączyć natkę oraz bazylię. Utrzeć w moździerzu czosnek, bazylię, natkę, następnie porcjami wlewać oliwę i ucierać do chwili aż sos będzie gęsty (można też zmiksować). Sos doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć płaty mięsa. Oprószyć solą i pieprzem, chwilę smażyć na małym ogniu. Mięso podawać z ryżem polane sosem pesto.
Komentarze (0)