Sznycle w sosie pesto

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2649

Składniki:

  • 8 plastrów piersi z indyka lub kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • mały pęczek natki
  • mały pęczek bazylii
  • 3 łyżki masła
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Obrać czosnek, opłukać i osączyć natkę oraz bazylię. Utrzeć w moździerzu czosnek, bazylię, natkę, następnie porcjami wlewać oliwę i ucierać do chwili aż sos będzie gęsty (można też zmiksować). Sos doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć płaty mięsa. Oprószyć solą i pieprzem, chwilę smażyć na małym ogniu. Mięso podawać z ryżem polane sosem pesto.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów