Sznycle z ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3165
Składniki:
- 8 plastrów piersi kurczaka lub indyka
- 2 strąki papryki
- 2 plastry ananasa z puszki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki octu winnego
- łyżka sosu sojowego
- oliwa
- cukier
- cebula
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Rozbić mięso. Pokroić cebulę, paprykę, ananas. Wymieszać koncentrat z octem, sosem sojowym i łyżką wody, przyprawić cukrem. Na oliwie usmażyć mięso, wyjąć i na tym tłuszczu smażyć cebulę paprykę i ananas. Wlać sos, chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem i polać sosem mięso.
Komentarze (0)