Sznycle z szynką i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4051
Składniki:
- 12 plastrów cielęciny lub piersi kurczaka
- 3/4 szklanki śmietany
- 3 plasterki szynki
- łyżka musztardy
- 3 łyżki masła
- pęczek natki
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Mięso lekko rozbić, szynkę drobno pokroić. Opłukaną i osączoną natkę posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Gdy się spieni, włożyć płaty mięsa i usmażyć je z obu stron na złoty kolor, oprószyć solą oraz pieprzem. Wyjąć mięso z patelni i do gorącego tłuszczu dodać śmietanę oraz musztardę. Sos wymieszać, lekko podgrzać, włożyć ponownie plastry mięsa, dodać pokrojoną szynkę oraz natkę. Chwilę dusić razem i podawać.
Komentarze (0)