Sznycle z cytryną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2960
Składniki:
- 12 plasterków cielęciny lub piersi indyka
- pęczek rozmaryny, bazylii lub natki
- 3 łyżki tartego parmezanu
- cytryna
- oliwa
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Z umytej cytryny ściąć cieniutki paseczki skórki, potem wycisnąć sok. Zioła opłukać, osączyć i posiekać (można użyć ziół suszonych). Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć mięso z obu stron. Skropić je sokiem z cytryny, posypać ziołami, mocno doprawić solą oraz pieprzem. Następnie posypać parmezanem lub innym żółtym serem, zmniejszyć płomień i podgrzewać aż ser się stopi. Przed podaniem udekorować paseczkami skórki cytrynowej.
Komentarze (0)