Sznycle z kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2593
Składniki:
- 12 cienkich plastrów piersi kurczaka lub cielęciny
- 2 łyżki pasty z sardeli
- łyżka marynowanych kaparów
- pęczek tymianku
- łyżka bułki tartej
- łyżka octu winnego
- mąka
- oliwa
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
Kapary osączyć i posiekać, mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać bułkę tartą i zrumienić. Dodać pastę z sardeli i dusić na małym ogniu mieszając. Skropić octem, dodać kapary, tymianek i wlewać tyle oliwy, by sos był płynny. Na drugiej patelni na oliwie usmażyć mięso i przełożyć do sosu. Chwilę podgrzewać i podawać.
Komentarze (0)