Sznycle pod plastrem sera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1959
Sznycle pod plastrem sera
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem. Jajka roztrzepać, filety obtoczyć w jajku, tartej bułce. Olej rozgrzać na patelni włożyć sznycle i smażyć z obu stron. Na każdy sznycel ułożyć plaster szynki, na szynkę plaster sera. Patelnię przykryć i dosmażyć, aż ser się roztopi.

Autor: irena

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów