Sznycle indyka w sosie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2950

Składniki:

  • 40 dkg filetów z indyka
  • 20 dkg truskawek
  • 3/4 bulionu warzywnego z kostki
  • 3 łyżki konfitur z truskawek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka zielonego pieprzu marynowanego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso wyciągnąć, rozgrzać mocno olej na patelni i usmażyć na nim filety z obu stron. Usmażone wyciągnąć z tłuszczu, przełożyć na talerz. Do smażonego tłuszczu wlać bulion warzywny, konfiturę z truskawek, ziarna zielonego pieprzu i zagotować. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i zagęścić nią przyrządzany sos. Całość gotować na małym ogniu przez 5 minut. Truskawki pokroić drobno, wrzucić do sosu i ponownie gotować przez 5 minut. Sos doprawić solą, pieprzem i musztardą, dobrze wymieszać i zalać nim mięso na talerzu. Podawać na gorąco

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów