Schab pod pierzynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3386
Składniki:
- 60 dag schabu
- kilka marchewek
- 40 dag pieczarek
- cebula
- majonez sól pieprz masło
Opis przygotowania:
Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwilę smażymy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Schab układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wykładamy pieczarki, marchewkę i dużą łyżkę majonezu.
Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwilę smażymy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Schab układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wykładamy pieczarki, marchewkę i dużą łyżkę majonezu.
Komentarze (0)