Sznycel z fasolą i grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2216
Składniki:
- 40 g polędwicy wieprzowej bez kości
- 30 g pieczarek
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 0,5 kg ziemniaków
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i przełożyć na talerz. Polędwicę lekko utłuc, oprószyć pieprzem oraz solą, następnie wymoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wrzucić mięso, smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym przełożyć na talerz. Fasolę umyć, pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i położyć obok mięsa. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zeszklić, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć i przełożyć na talerz. Sosem ze smażenia polać ziemniaki.
Komentarze (0)