Sznycel z fasolą i grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2216
Sznycel z fasolą i grzybami
fot. docman / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 40 g polędwicy wieprzowej bez kości
  • 30 g pieczarek
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i przełożyć na talerz. Polędwicę lekko utłuc, oprószyć pieprzem oraz solą, następnie wymoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wrzucić mięso, smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym przełożyć na talerz. Fasolę umyć, pokroić na kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i położyć obok mięsa. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zeszklić, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć i przełożyć na talerz. Sosem ze smażenia polać ziemniaki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów