Suwaki mięsne
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1885
Składniki:
- 100 g mielonego mięsa wieprzowego
- 100 g mielonego mięsa wołowego
- 100 g mielonego mięsa cielęcego
- 70 g przecieru pomidorowego
- 25 g tartego sera żółtego
- 3 łyżki oleju
- 2 zwykłe bułki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 łyżeczka kaparów w zalewie
- 0,5 łyżeczki ziaren mielonego kopru
- pęczek rukoli
- pieprz
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połówki. Rukolę umyć, osączyć z wody i przełożyć na bułki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać osączone z zalewy kapary, całe mielone mięso oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą oraz ziarnami mielonego kopru. Dodać suszone płatki chili i całość dusić pod przykryciem do miękkości składników na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać do tego tarty ser żółty, po czym wszystko wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na bułki z rukolą.
Komentarze (0)