Sznycel z bakłażanów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2107
Składniki:
- 1,8 kg bakłażanów
- 250 g śmietany
- 75 g oleju
- 50 g mąki
- 2 jajka
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Bakłażany umyć, osuszyć z wody i upiec na pół miękko w piekarniku o temperaturze 150 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnik obrać ze skóry, przekroić w poprzek, posolić i oprószyć pieprzem. Roztrzepać 2 jajka na talerzu, do drugiego talerza wsypać mąkę i panierować bakłażany zaczynając od zamaczania w jajku, potem w mące. Rozgrzać mocno olej na patelni i włożyć bakłażany. Smażyć na złoty kolor. Gotowe przełożyć na talerz, polać śmietaną i posypać natką zielonej pietruszki. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)