Szaszłyki z tuńczykiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2050
Składniki:
- - 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- - 50 g startego parmezanu
- - 2 jajka
- - ok 200 g bułki tartej
- - 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- - 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- - natka pietruszki
- - oregano, sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Komentarze (0)