Słodkie szaszłyki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2852
Składniki:
- 200 g truskawek
- 200 g pianek marshmallow
- 200 g gotowego niebieskiego lukru
- 200 g gotowego czerwonego lukru
- 150 g maczku cukierniczego
- 1 spód biszkoptowy do torta
- 1 l wrzącej wody
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, osączyć z wody i pozbawić szypułek. Spod biszkoptowy wyciąć odpowiedniki foremkami do ciasta i potem wycięte kształty nabić na długie patyczki od szaszłyków. Dodać do tego przygotowane wcześniej truskawki. Następnie gotowe lukry włożyć razem do jednego rondla z wrzącą wodą i trzymać je przez 10 minut, aby się rozpuściły na płynną masę. Po rozpuszczeniu torebki wyciągnąć z wrzątku, rozerwać je i polać płynnym lukrem po piankach marshmallow. Posypać je maczkiem cukierniczym i odstawić do czasu, aż lukier zastygnie. Gotowe pianki również nabić na patyczki szaszłykowe i całość wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)