Szaszłyki z ananasem i sosem z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1360
Szaszłyki z ananasem i sosem z awokado
fot. franzconde (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 400 g miąższu z ananasa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Na sos:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego

Opis przygotowania:

Kiełbasę pokroić na małe kawałki i wraz z miąższem z ananasa nabić na patyczki szaszłykowe. Całość skropić oliwą z oliwek i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Wszystko grillować na rumiany kolor, po czym ściągnąć z grilla i przełożyć na deseczkę.

Przygotować sos: awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestkę. Następnie miąższ z awokado rozdrobnić widelcem na jednolitą miazgę w misce. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do miazgi z awokado. Wlać do tego miód lipowy i całość dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko przełożyć do małej miseczki i dodać do szaszłyków .

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów