
Szaszłyki z ananasem i sosem z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1797

Składniki:
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 400 g miąższu z ananasa
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Na sos:
- 2 dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
Opis przygotowania:
Kiełbasę pokroić na małe kawałki i wraz z miąższem z ananasa nabić na patyczki szaszłykowe. Całość skropić oliwą z oliwek i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Wszystko grillować na rumiany kolor, po czym ściągnąć z grilla i przełożyć na deseczkę.
Przygotować sos: awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestkę. Następnie miąższ z awokado rozdrobnić widelcem na jednolitą miazgę w misce. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do miazgi z awokado. Wlać do tego miód lipowy i całość dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko przełożyć do małej miseczki i dodać do szaszłyków .
Przygotować sos: awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestkę. Następnie miąższ z awokado rozdrobnić widelcem na jednolitą miazgę w misce. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do miazgi z awokado. Wlać do tego miód lipowy i całość dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko przełożyć do małej miseczki i dodać do szaszłyków .
Komentarze (0)