Szaszłyki z kurczaka z opuncją figową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1970
Szaszłyki z kurczaka z opuncją figową
fot. || UggBoy♥UggGirl || PHOTO || WORLD || TRAVEL || / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml sosu słodko-kwaśnego chili
  • 6 małych udek z kurczaka
  • 4 odnogi opuncji figowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Odnogi opuncji figowej pozbawić kolców i sparzyć wrzącą wodą. Udka z kurczaka umyć, osączyć z wody i nadziać je wraz z opuncją na patyczki szaszłykowe. Następnie całość skropić oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Wszystko grillować do miękkości mięsa. Wtedy ściągnąć z grilla, wyłożyć na talerz i polać sosem chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów