Szaszłyki z przegrzebek, krewetek i pomarańczy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2321
Szaszłyki z przegrzebek, krewetek i pomarańczy
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 przegrzebek mrożonych
  • 10 krewetek mrożonych
  • 10 g solonych pistacji
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • sałata lodowa do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę lodową umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Krewetki oraz przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i oprószyć pieprzem, solą oraz mieloną papryką. Pomarańcze umyć pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie plastry i razem z oprószonymi wcześniej składnikami, nadziać na patyczki od szaszłyków. Całość skropić oliwą z oliwek, przełożyć na aluminiowa tackę do grilla i piec do miękkości na rozpalonym grillu. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać solonymi pistacjami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów