Szaszłyki z przegrzebek, krewetek i pomarańczy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2321
Składniki:
- 10 przegrzebek mrożonych
- 10 krewetek mrożonych
- 10 g solonych pistacji
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
- sałata lodowa do dekoracji
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę lodową umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Krewetki oraz przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i oprószyć pieprzem, solą oraz mieloną papryką. Pomarańcze umyć pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie plastry i razem z oprószonymi wcześniej składnikami, nadziać na patyczki od szaszłyków. Całość skropić oliwą z oliwek, przełożyć na aluminiowa tackę do grilla i piec do miękkości na rozpalonym grillu. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać solonymi pistacjami.
Komentarze (0)