Bukiet owocowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3568
Składniki:
- 20 g truskawek
- 20 g gorzkiej czekolady
- 20 g czerwonego winogrona
- 1 dojrzały melon
- 1 papaja
- 2 awokado
- natka jarmużu
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce oraz jarmuż umyć i osączyć z wody. Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. Następnie zamoczyć w niej połowę truskawek i odstawić do zastygnięcia czekolady. Drugą połowę obrać z szypułek. Melona obrać ze skóry, usunąć pestki, a z miąższu wyciąć dowolne kształty. Papaję obrać ze skóry, usunąć pestki i miąższ również pokroić w dowolne kształty. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie przygotować
długie patyczki szaszłykowe i zawinąć w nie natkę jarmużu. Nadziać na nie wszystkie pokrojone owoce wraz z truskawkami w zamoczonej czekoladzie. Całość
wstawić do odpowiedniego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Po tym czasie podawać do spożycia.
długie patyczki szaszłykowe i zawinąć w nie natkę jarmużu. Nadziać na nie wszystkie pokrojone owoce wraz z truskawkami w zamoczonej czekoladzie. Całość
wstawić do odpowiedniego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Po tym czasie podawać do spożycia.
Komentarze (0)