Bukiet owocowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3360
Bukiet owocowy
fot. miheco / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g truskawek
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • 20 g czerwonego winogrona
  • 1 dojrzały melon
  • 1 papaja
  • 2 awokado
  • natka jarmużu

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce oraz jarmuż umyć i osączyć z wody. Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. Następnie zamoczyć w niej połowę truskawek i odstawić do zastygnięcia czekolady. Drugą połowę obrać z szypułek. Melona obrać ze skóry, usunąć pestki, a z miąższu wyciąć dowolne kształty. Papaję obrać ze skóry, usunąć pestki i miąższ również pokroić w dowolne kształty. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie przygotować
długie patyczki szaszłykowe i zawinąć w nie natkę jarmużu. Nadziać na nie wszystkie pokrojone owoce wraz z truskawkami w zamoczonej czekoladzie. Całość
wstawić do odpowiedniego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Po tym czasie podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów