Szaszłyk z przegrzebek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2182
Szaszłyk z przegrzebek
fot. wEnDaLicious / CC-BY-ND 20

Składniki:

  • 6 przegrzebek mrożonych
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonego estragonu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry i podzielić na warstwy. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych, umyć i osaczyć z wody. Następnie wszystkie pokrojone składniki oraz oczyszczone przegrzebki nabić na długie patyczki szaszłykowe i przełożyć na tackę aluminiową od grilla. Całość zalać olejem, po czym oprószyć pieprzem, solą oraz estragonem i piec na rozpalonym grillu do czasu zarumienienia składników. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć talerzyk i polać keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów