Szaszłyk z przegrzebek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2182
Składniki:
- 6 przegrzebek mrożonych
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 łyżki oleju
- 1 czerwona cebula
- 0,5 łyżeczki mielonego estragonu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry i podzielić na warstwy. Przegrzebki rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych, umyć i osaczyć z wody. Następnie wszystkie pokrojone składniki oraz oczyszczone przegrzebki nabić na długie patyczki szaszłykowe i przełożyć na tackę aluminiową od grilla. Całość zalać olejem, po czym oprószyć pieprzem, solą oraz estragonem i piec na rozpalonym grillu do czasu zarumienienia składników. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć talerzyk i polać keczupem.
Komentarze (0)