Szaszłyki z krewetek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1951
Składniki:
- 200 g słodkiego sosu chili
- 8 mrożonych krewetek tygrysich
- 2 liście zielonej sałaty
- 2 pomidorki koktajlowe
- 2 zielone oliwki w zalewie
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki zielone osączyć z zalewy. Liście sałaty przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 3,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, osączyć z wody, nabić na patyczki szaszłykowe oraz dodać do tego pomidorki koktajlowe i osączone z zalewy zielone oliwki. Całość przełożyć na liście sałaty i polać słodkim sosem chili.
Komentarze (0)