Koktajl z krewetek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2857
Składniki:
- 1 puszka krewetek
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka musztardy
- 4 łyżki ketchupu
- 2 łyżki wiśniaku
- 5 kropli sosu Worcester
- 0,25 l oleju sojowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Żółtko lekko posolić, dodać do niego musztardę i ubić na majonez. Dodać olej kropelkami i dobrze wymieszać. Ukręcony majonez wymieszać z ketchupem, dodać posiekane drobno krewetki, winiak i sos Worcester. Wszystko razem zmiksować, przelać do szklanek i ochłodzić w lodówce. Podajemy na zimno.
Komentarze (0)