Sałatka z krewetek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8053
Składniki:
- 400 g krewetek
- 1 mały słoiczek majonezu
- 1 cytryna
- pęczek zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Zagotować 1,5 l wody lekko osolonej. Do wody wcisnąć połowę soku z cytryny, drugą połowę pozostawić do dekoracji. Na gotującą się wodę wrzucić oczyszczone krewetki i gotować do 5 minut. Ugotowane odcedzić, przełożyć do salaterki i odczekać chwile by przestygły. Do krewetek dodać majonez i część pokrojonej natki pietruszki. Doprawić szczyptą soli i wymieszać. Następnie salaterkę przyozdobić pozostałą częścią zielonej pietruszki i cytryną. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)