Szaszłyki mięsne z serem, majonezem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1800
Składniki:
- 200 g majonezu
- 4 piersi z kurczaka
- 4 plastry wędzonego boczku
- 4 plastry sera Gouda
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do awokado w mikserze. Następnie oba składniki razem zmiksować na jednolitą masę. Piersi z kurczaka umyć, osączyć z wody, rozbić tłuczkiem, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i nałożyć na nie plastry boczku wędzonego oraz sera Gouda. Całość zawinąć na patyczki szaszłykowe w taki sposób, aby piersi z kurczaka były od zewnętrznej strony. Zawinięte składniki skropić oliwą z oliwek i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do miękkości. Gotowe ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Wszystko polać majonezem i zmiksowanym awokado z czosnkiem. Tuż przed podaniem oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)