Szaszłyki warzywne w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3855
Składniki:
- 0,5 kg brukselki
- 2 średnie marchewki
- 2 średnie ziemniaki
- 2 ogórki kiszone
- olej do smażenia
- Ciasto:
- 3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- sól
- bazylia suszona
- chili w proszku
Opis przygotowania:
Główki brukselki obrać z wierzchnich liści i obgotować w osolonej wodzie na półmiękko. Ziemniaki i marchew ugotować w łupinach, a potem wystudzić i obrać. Pokroić ziemniaki w kostkę o bokach 2 cm, marchewkę i ogórki w plasterki na grubość 1 cm. Nabijać na patyczki na przemian.
Mąkę zalać trzema szklankami mleka i posolić. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto musi być gęste. Na końcu dodać bazylię i chili. W cieście zanurzyć szaszłyk i smażyć na rozgrzanym oleju.
Mąkę zalać trzema szklankami mleka i posolić. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto musi być gęste. Na końcu dodać bazylię i chili. W cieście zanurzyć szaszłyk i smażyć na rozgrzanym oleju.
Komentarze (0)