Gazpacho owocowo-warzywne

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 331
Gazpacho owocowo-warzywne
fot. PeteerS (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 słodkie jabłka
  • 2 młode zielone cukinie
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 1 cytryna
  • mięta pieprzowa
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Jabłka, warzywa oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć z nich gniazda nasienne, miąższ pokroić na małe kawałki i przełożyć go do miksera. Cukinię z jednym ogórkiem obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do jabłek w mikserze. Całość zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz sokiem z wyciśniętej cytryny, wymieszać i przelać do misek. Pozostałego drugiego ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać go do całości. Wierzch udekorować miętą pieprzową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów