Gazpacho owocowo-warzywne
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 899
Składniki:
- 4 słodkie jabłka
- 2 młode zielone cukinie
- 2 zielone ogórki szklarniowe
- 1 cytryna
- mięta pieprzowa
- pieprz czarny mielony
- sól
Opis przygotowania:
Jabłka, warzywa oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć z nich gniazda nasienne, miąższ pokroić na małe kawałki i przełożyć go do miksera. Cukinię z jednym ogórkiem obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do jabłek w mikserze. Całość zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz sokiem z wyciśniętej cytryny, wymieszać i przelać do misek. Pozostałego drugiego ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać go do całości. Wierzch udekorować miętą pieprzową.
Komentarze (0)