Flamenquín
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2516
Składniki:
- 250 g schabu wieprzowego bez kości
- 25 g szynki konserwowej w plastrach
- 15 g tartego parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Przepuszczony wymieszać z tartym parmezanem oraz suszona kolendrą. Następnie wymieszane składniki przełożyć na plastry szynki konserwowej i zawinąć w rulony. Schab podzielić na porcje, potem rozbić tłuczkiem na cienkie plastry i oprószyć je pieprzem oraz solą. Oproszonym mięsem zawinąć rulony szynki z powyższymi składnikami. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartę. Całość panierować w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)