Szaszłyki drobiowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6784

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 6 małych pieczarek
  • 6 śliwek kalifornijskich bez pestek
  • 6 plasterków boczku
  • 2 średnie cebule

Opis przygotowania:

Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę o bokach ok. 2 cm. Pieczarki oczyścić, usunąć trzonki. Śliwki zawinąć w plasterki boczku, cebulę pokroić w talarki. Nadziewać na rożenka na przemian: kawałki mięsa, pieczarki, boczek ze śliwką i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posmarować z obu stron oliwą i posypać przyprawą do grilla. Piec z każdej strony przez mniej więcej 5 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów