Szaszłyki drobiowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6945
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6 małych pieczarek
- 6 śliwek kalifornijskich bez pestek
- 6 plasterków boczku
- 2 średnie cebule
Opis przygotowania:
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę o bokach ok. 2 cm. Pieczarki oczyścić, usunąć trzonki. Śliwki zawinąć w plasterki boczku, cebulę pokroić w talarki. Nadziewać na rożenka na przemian: kawałki mięsa, pieczarki, boczek ze śliwką i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posmarować z obu stron oliwą i posypać przyprawą do grilla. Piec z każdej strony przez mniej więcej 5 minut.
Komentarze (0)