Kotleciki drobiowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2791
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka;
- 3 łyżki majonezu;
- 1 jajko;
- 2 łyżki mąki;
- 1 cebula
Opis przygotowania:
1. Filety z kurczaka pokroić w kostkę.
2. Cebule również pokroić.
3. Do filetów dodać cebule, majonez, jajko, mąkę, sól i pieprz.
4. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć na noc do lodówki.
5. Farsz nabierać łyżką i smażyć na patalnie z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Smacznego!
2. Cebule również pokroić.
3. Do filetów dodać cebule, majonez, jajko, mąkę, sól i pieprz.
4. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć na noc do lodówki.
5. Farsz nabierać łyżką i smażyć na patalnie z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Smacznego!
Komentarze (0)