Serca drobiowe z sałatką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2214
Serca drobiowe z sałatką
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 500 g serc drobiowych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 marchewki
  • 1 mały seler
  • 1 sałata strzępiasta
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 zielony ogórek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • garstka botwinki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą i botwinkę wyłożyć na talerz. Marchew z selerem obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem i dodać do sałaty na talerzu. Ogórka pokroić w cienkie krążki i dodać do całości. Następnie serca drobiowe pozbawić kanalików, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanej oliwie na patelni. Po usmażeniu ściągnąć je z ognia, nabić na patyczki szaszłykowe i dodać do potrawy. Wszystko posypać sezamem i pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów