Poncz owocowy z ogórkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2293
Składniki:
- 400 ml białego ginu
- 200 ml soku pomarańczowego
- 200 ml soku jabłkowego
- 8 kostek lodu
- 2 pomarańcze
- 2 jabłka Jonagored
- 2 jabłka Lobo
- 2 liski świeżej męty
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Pomarańcze sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, pokroić je w cienkie plastry i przełożyć do miski. Jabłka, miętę oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona, a miąższ dodać do pokrojonych pomarańczy. Ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych owoców. Wszystko oprószyć mielonym imbirem i cynamonem, zalać białym ginem, sokiem pomarańczowym, sokiem jabłkowym, wrzucić kostki lodu, dokładnie wymieszać, przelać do szklanek i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)