Poncz owocowy z ogórkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2293
Poncz owocowy z ogórkiem
fot. Dinner Series / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml białego ginu
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 8 kostek lodu
  • 2 pomarańcze
  • 2 jabłka Jonagored
  • 2 jabłka Lobo
  • 2 liski świeżej męty
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opis przygotowania:

Pomarańcze sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, pokroić je w cienkie plastry i przełożyć do miski. Jabłka, miętę oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona, a miąższ dodać do pokrojonych pomarańczy. Ogórka pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych owoców. Wszystko oprószyć mielonym imbirem i cynamonem, zalać białym ginem, sokiem pomarańczowym, sokiem jabłkowym, wrzucić kostki lodu, dokładnie wymieszać, przelać do szklanek i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów