Szaszłyk z sera w cieście

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2176

Składniki:

  • 200 g sera żółtego
  • 150 g boczku w plasterkach
  • 3 świeże pieczarki
  • tłuszcz do smażenia
  • Na ciasto:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól

Opis przygotowania:

Ser pokroić w kostki. Pieczarki umyć pokroić w plastry. Plastry boczku pokroić na równe kwadraty. Ser nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian.

Ciasto wykonać następująco: jajka rozmącić, dodać mąkę, mleko, sól. Całość dobrze wymieszać tak jak na ciasto naleśnikowe. Nadziane szaszłyki zanurzać w cieście i układać na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażyć na złoty kolor. Gotowe szaszłyki podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów