Szaszłyk z sera w cieście
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2367
Składniki:
- 200 g sera żółtego
- 150 g boczku w plasterkach
- 3 świeże pieczarki
- tłuszcz do smażenia
- Na ciasto:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- sól
Opis przygotowania:
Ser pokroić w kostki. Pieczarki umyć pokroić w plastry. Plastry boczku pokroić na równe kwadraty. Ser nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian.
Ciasto wykonać następująco: jajka rozmącić, dodać mąkę, mleko, sól. Całość dobrze wymieszać tak jak na ciasto naleśnikowe. Nadziane szaszłyki zanurzać w cieście i układać na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażyć na złoty kolor. Gotowe szaszłyki podawać na gorąco.
Ciasto wykonać następująco: jajka rozmącić, dodać mąkę, mleko, sól. Całość dobrze wymieszać tak jak na ciasto naleśnikowe. Nadziane szaszłyki zanurzać w cieście i układać na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażyć na złoty kolor. Gotowe szaszłyki podawać na gorąco.
Komentarze (0)