Koftas szaszłyk

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2045
Koftas szaszłyk
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej cielęciny
  • 4 liście mięty
  • 3 zielone papryki
  • 3 łyżeczki kolendry
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duży ziemniak
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • grillowe bagneciki

Opis przygotowania:

Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego pozbawioną nasion i pokrojoną drobno paprykę, cebulę, czosnek i mielony imbir. Ugotować ziemniaka w łupinie w niewielkiej ilości wody, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do mięsa. Dodać do tego jajko, pokrojoną drobno miętę, natkę kolendry, kurkumę, oliwę z oliwek i całość wyrobić na jednolitą masę. Masę nałożyć na grillowe bagneciki i piec z każdej strony na rozgrzanym grillu na rumiany kolor. Upieczone w całości przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów