Koftas szaszłyk
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2045
Składniki:
- 0,5 kg mielonej cielęciny
- 4 liście mięty
- 3 zielone papryki
- 3 łyżeczki kolendry
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 duży ziemniak
- 1 jajko
- 1 łyżka mielonego imbiru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- maggi
- grillowe bagneciki
Opis przygotowania:
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać do niego pozbawioną nasion i pokrojoną drobno paprykę, cebulę, czosnek i mielony imbir. Ugotować ziemniaka w łupinie w niewielkiej ilości wody, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do mięsa. Dodać do tego jajko, pokrojoną drobno miętę, natkę kolendry, kurkumę, oliwę z oliwek i całość wyrobić na jednolitą masę. Masę nałożyć na grillowe bagneciki i piec z każdej strony na rozgrzanym grillu na rumiany kolor. Upieczone w całości przełożyć na talerz.
Komentarze (0)