Szaszłyk z kurczaka w sosie teriyaki

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1564
Szaszłyk z kurczaka w sosie teriyaki
fot. PeteerS (elements.envato.com)

Składniki:

  • 250 ml sosu teriyaki
  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki białego sezamu
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Marchew oraz łodygi selera umyć i odsączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i wyłożyć na talerz razem z łodygami selera. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki i nabić na patyczki szaszłykowe. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem, skropić olejem i lekko przyrumienić je na rozpalonym ruszcie grilla. Następnie skropić całość sosem teriyaki i grillować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z grilla i dodać do warzyw na talerzu. Wszystko posypać sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów