Szaszłyk z kurczaka w sosie teriyaki
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1564
Składniki:
- 250 ml sosu teriyaki
- 4 piersi z kurczaka
- 4 marchewki
- 4 łodygi selera naciowego
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki białego sezamu
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Marchew oraz łodygi selera umyć i odsączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i wyłożyć na talerz razem z łodygami selera. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki i nabić na patyczki szaszłykowe. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem, skropić olejem i lekko przyrumienić je na rozpalonym ruszcie grilla. Następnie skropić całość sosem teriyaki i grillować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z grilla i dodać do warzyw na talerzu. Wszystko posypać sezamem.
Komentarze (0)