Szaszłyk w kurczaku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3579
Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 6 małych cebulek
- 15 dag boczku
- 6 pieczarek marynowanych
- 3 jajka
- bułka tarta
- tłuszcz
- sól i pieprz
- patyczki na szaszłyki
Opis przygotowania:
Piersi z kurczaka dzielimy na porcje,rozbijamy je i doprawiamy.Cebulki kroimy na pół.Boczek w kostkę.Następnie bierzemy patyczki i nadziewamy na nie boczek,cebulki,pieczarki,można dodać coś od siebie dla urozmaicenia potrawy np.owoce,jarzyny itp.Następnie po ułożeniu zawijamy je w pierś .Panierujemy w jajkach i bułce tartej.Smażymy.Po usmażeniu należy przekroić szaszłyka wzdłuż i wyciągnąć patyczek.Smacznego.
Komentarze (0)