Szaszłyk w kurczaku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3579
Szaszłyk w kurczaku
fot. Silly Jilly / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 6 małych cebulek
  • 15 dag boczku
  • 6 pieczarek marynowanych
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz
  • sól i pieprz
  • patyczki na szaszłyki

Opis przygotowania:

Piersi z kurczaka dzielimy na porcje,rozbijamy je i doprawiamy.Cebulki kroimy na pół.Boczek w kostkę.Następnie bierzemy patyczki i nadziewamy na nie boczek,cebulki,pieczarki,można dodać coś od siebie dla urozmaicenia potrawy np.owoce,jarzyny itp.Następnie po ułożeniu zawijamy je w pierś .Panierujemy w jajkach i bułce tartej.Smażymy.Po usmażeniu należy przekroić szaszłyka wzdłuż i wyciągnąć patyczek.Smacznego.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów