Szaszłyk mięsny z arbuzem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 905
Składniki:
- 600 g karkówki wieprzowej bez kości
- 600 g miąższu z arbuza
- 8 pomidorków cherry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- 1 limonka
- sól
- pieprz przyprawa do grilla
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Bazylię oraz pomidorki umyć i odsączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Karkówkę wieprzową pokroić na kawałki, po czym skropić je oliwa z oliwek, oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Następnie nadziać ją z pokrojoną wcześniej cebulą, pomidorkami na patyczki szaszłykowe i piec do miękkości mięsa na rozpalonym grillu. Po upieczeniu ściągnąć z grilla, wyłożyć na talerz i podawać z arbuzem. Całość skropić sokiem z limonki i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)