Szaszłyk mięsny z arbuzem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 905
Szaszłyk mięsny z arbuzem
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g karkówki wieprzowej bez kości
  • 600 g miąższu z arbuza
  • 8 pomidorków cherry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 1 limonka
  • sól
  • pieprz przyprawa do grilla
  • świeża bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:

Bazylię oraz pomidorki umyć i odsączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Karkówkę wieprzową pokroić na kawałki, po czym skropić je oliwa z oliwek, oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Następnie nadziać ją z pokrojoną wcześniej cebulą, pomidorkami na patyczki szaszłykowe i piec do miękkości mięsa na rozpalonym grillu. Po upieczeniu ściągnąć z grilla, wyłożyć na talerz i podawać z arbuzem. Całość skropić sokiem z limonki i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów