Szaszłyk z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 670
Szaszłyk z pieczarkami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g małych pieczarek
  • 4 czerwone cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, odsączyć z wody i obrać z błony. Cebulę czerwoną z czosnkiem obrać ze skóry. Czosnek pokroić w cienkie plastry, a cebulę pokroić w ćwiartki. Pokrojone warzywa oraz całe pieczarki nałożyć na patyczki szaszłykowe, skropić oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i smażyć na rozpalonym grillu do chwili, aż składniki zaczną się rumienić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów