Szaszłyk z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 670
Składniki:
- 400 g małych pieczarek
- 4 czerwone cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, odsączyć z wody i obrać z błony. Cebulę czerwoną z czosnkiem obrać ze skóry. Czosnek pokroić w cienkie plastry, a cebulę pokroić w ćwiartki. Pokrojone warzywa oraz całe pieczarki nałożyć na patyczki szaszłykowe, skropić oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i smażyć na rozpalonym grillu do chwili, aż składniki zaczną się rumienić.
Komentarze (0)