Szaszłyk z szałwią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1798

Składniki:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 15 dkg małych świeżych pieczarek
  • 1 małe opakowanie śliwek kalifornijskich bez pestek
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka świeżych liści szałwii
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso opłukać, osączyć z wody i pokroić w kostkę do 2 cm. Pieczarki umyć, przekroić na połowy i zanurzyć w wodzie z sokiem z cytryny. Śliwki i szałwię umyć i osączyć z wody. Przygotować grilla. Nadziać na patyczki grillowe mięso, liście szałwii, połowy pieczarek i śliwki. Nadziane szaszłyki obsypać sproszkowaną papryką, solą, pieprzem, polać oliwą i umieścić na grillu. Piec do czasu, aż mięso będzie dobrze przypieczone, obracając z każdej strony.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów