Szaszłyk z szałwią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1971
Składniki:
- 1 kg polędwiczek wieprzowych
- 15 dkg małych świeżych pieczarek
- 1 małe opakowanie śliwek kalifornijskich bez pestek
- 1 cytryna
- 4 łyżki oliwy
- kilka świeżych liści szałwii
- 1 łyżeczka słodkiej papryki sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso opłukać, osączyć z wody i pokroić w kostkę do 2 cm. Pieczarki umyć, przekroić na połowy i zanurzyć w wodzie z sokiem z cytryny. Śliwki i szałwię umyć i osączyć z wody. Przygotować grilla. Nadziać na patyczki grillowe mięso, liście szałwii, połowy pieczarek i śliwki. Nadziane szaszłyki obsypać sproszkowaną papryką, solą, pieprzem, polać oliwą i umieścić na grillu. Piec do czasu, aż mięso będzie dobrze przypieczone, obracając z każdej strony.
Komentarze (0)