Szaszłyk z parówek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2842
Składniki:
- 40 dag parówek
- 6-8 dag chrzanu (tartego)
- żółtko (niekoniecznie)
- 25 dag boczku wędzonego
- jajka i bułka tarta do panierowania
- tłuszcz
- sól, pieprz, cukier i sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
Opis przygotowania:
Parówki umyj, obierz z osłonki, pokrój na kawałki o długości 2 cm. Chrzan wymieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku. Boczek pokrój w cienkie plastry, posmaruj chrzanem, ułóż na nim parówki, zawiń, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej, nadziej na szpadki metalowe, ułóż na blasze, polej tłuszczem i upiecz w gorącym piekarniku.
Komentarze (0)