Szaszłyk z parówek

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2842
Szaszłyk z parówek
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 dag parówek
  • 6-8 dag chrzanu (tartego)
  • żółtko (niekoniecznie)
  • 25 dag boczku wędzonego
  • jajka i bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz
  • sól, pieprz, cukier i sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku

Opis przygotowania:

Parówki umyj, obierz z osłonki, pokrój na kawałki o długości 2 cm. Chrzan wymieszaj z żółtkiem, dopraw do smaku. Boczek pokrój w cienkie plastry, posmaruj chrzanem, ułóż na nim parówki, zawiń, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej, nadziej na szpadki metalowe, ułóż na blasze, polej tłuszczem i upiecz w gorącym piekarniku.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów