Spaghetti Quiche

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2157
Spaghetti Quiche
fot. diekatrin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 ml śmietany 18 %
  • 150 g zielonego groszku w zalewie
  • 120 g wędzonego boczku
  • 30 g makaronu spaghetti
  • 30 g tartego żółtego sera gouda
  • 10 pomidorków cherry
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cieplej wody
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory cherry przekroić na połówki. Ciasto francuskie rozmrozić, po czym zmoczyć ciepłą wodą i przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 25 cm. Makaron spaghetti zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony przełożyć na namoczone ciasto w tortownicy. Jajka wbić do rondla, wlać do nich śmietanę, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowaną masę wyłożyć na ułożony makaron. Wszystko posypać osączonym z zalewy zielonym groszkiem, pokrojonym w kostkę boczkiem, natką zielonej pietruszki oraz tartym serem żółtym. Dodać do tego przekrojone pomidorki i oprószyć szczyptą soli. Następnie całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 40 minut. Upieczone składniki wyciągnąć z piekarnika oraz tortownicy i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów