Martini kokosowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2694
Składniki:
- 50 ml Malibu Rum
- 20 ml soku z limonki
- 1 śmietanka do kawy
- 1 ciastko grahamowe
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 1 listek świeżej mięty
Opis przygotowania:
Brzegi kieliszka namoczyć w 1 łyżce soku z limonki. Ciastko grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki i obtoczyć w nim namoczone wcześniej brzegi kieliszka. Malibu Rum przelać do shakera, wlać do tego sok z limonki, śmietankę do kawy i wsypać kruszony lód. Dokładnie wymieszać i wszystko przelać do kieliszka. Gotowego drinka udekorować listkiem świeżej mięty.
Komentarze (0)