Galaretka kwiatowo-owocowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3230
Składniki:
- 500 l wody
- 150 g przezroczystej galaretki
- 6 młodych kwiatów bratków w kolorze fioletowym
- 6 młodych kwiatów bratków w kolorze białym
- 6 kwiatów nasturcji
- 0,5 szklanki malin
- 0,5 szklanki jagód
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Owoce, natkę zielonej pietruszki oraz wszystkie kwiaty umyć i odsączyć wody. Do plastikowej formy włożyć kwiaty, maliny i jagody.
Zagotować wodę w rondlu, wsypać do niej galaretkę, wmieszać, aby się rozpuściła, ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie przelać ją do formy z owocami oraz kwiatami i położyć na tym kilka listków natki zielonej pietruszki.
Wszystko wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Zagotować wodę w rondlu, wsypać do niej galaretkę, wmieszać, aby się rozpuściła, ściągnąć z ognia i dobrze przestudzić. Następnie przelać ją do formy z owocami oraz kwiatami i położyć na tym kilka listków natki zielonej pietruszki.
Wszystko wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
Komentarze (1)
A jak zrobić tą dolną warstwę?