Lau Lau
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3495
Składniki:
- 40 g surowej szynki wieprzowej
- 4 suszone liście bananowca
- 2 piersi z kurczaka
- 2 mrożone filety z mintaja
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 łyżeczka przypraw do kurczaka
- 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
- 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól
Opis przygotowania:
Liście bananowca sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i rozłożyć na stolnicy. Mięso oraz rybę umyć i osączyć z wody. Filety z mintaja rozmrozić, oprószyć przyprawą do ryb, szczyptą soli i pokroić w kostkę. Szynkę wieprzową oprószyć
tymiankiem, rozmarynem, solą i również pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka oprószyć przyprawą do drobiu i pokroić w kostkę. Pokrojone składniki wymieszać ze sobą i przełożyć na sparzone wcześniej liście bananowca. Dodać do tego pokrojone na kawałki masło i całość dokładnie zawinąć. Zawinięte składniki przełożyć na sito naczynia do gotowania na
parze, zalanego do połowy wodą. Gotować przez 35-40 minut, po tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
tymiankiem, rozmarynem, solą i również pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka oprószyć przyprawą do drobiu i pokroić w kostkę. Pokrojone składniki wymieszać ze sobą i przełożyć na sparzone wcześniej liście bananowca. Dodać do tego pokrojone na kawałki masło i całość dokładnie zawinąć. Zawinięte składniki przełożyć na sito naczynia do gotowania na
parze, zalanego do połowy wodą. Gotować przez 35-40 minut, po tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)