Szaszłyk wołowy z pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 508
Szaszłyk wołowy z pomidorami
fot. furmanphoto (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej bez kości
  • 100 ml sosu pomidorowego
  • 4 pomidorki cherry
  • 4 łyżki oleju
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Polędwicę wołową pokroić na kawałki, skropić ją olejem, oprószyć przyprawą do grilla, solą oraz pieprzem. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pokrojone mięso, pomidory oraz cebulę nadziać na patyczki szaszłykowe i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Grillować do miękkości, po czym ściągnąć z grilla, posypać natką zielonej pietruszki i podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów