Szarlotka z budyniem
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6414
Składniki:
- Ciasto:
- 3 szkl. mąki
- 20 dkg margaryny
- 2 żółtka i 1 całe jajko
- 3/4 szkl. cukru
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa:
- 3 szkl. mleka
- 2 budynie waniliowe
- jabłka
Opis przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i ułożyć na cieście. Budynie ugotować w 3 szkl. mleka i gorące wylać na jabłka. Na budyń zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 min. w temperaturze 200 st. C.
Komentarze (2)
A tych jabłek to ile skrzynka:-}
jabłek tyle,aby pokryły ciasto