Szarlotka z budyniem

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6414
Szarlotka z budyniem
fot. thea0211 (sxc.hu)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 3 szkl. mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 2 żółtka i 1 całe jajko
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 3 szkl. mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • jabłka

Opis przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i ułożyć na cieście. Budynie ugotować w 3 szkl. mleka i gorące wylać na jabłka. Na budyń zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 min. w temperaturze 200 st. C.

Autor: figusia

Komentarze (2)

A tych jabłek to ile skrzynka:-}

jabłek tyle,aby pokryły ciasto

Podobne przepisy

Więcej przepisów