Sushi-nigiri
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3743
Składniki:
- Filety z ryby:
- maślana
- łosoś
- węgorz
- tuńczyk
- gotowy ryż na sushi;
- wasabi;
- nori
Opis przygotowania:
1. Rybę pokroić na małe plasterki. Posmarować jednostronnie wasabi.
2. Z ryżu uformować wilgotnymi rękami kluski. Kawałki ryby docisnąć posmarowaną stroną do ryżu.
3. Można przywiązać paskiem nori.
Serwować z sosem sojowym , wasabi i imbirem.
Smacznego!
2. Z ryżu uformować wilgotnymi rękami kluski. Kawałki ryby docisnąć posmarowaną stroną do ryżu.
3. Można przywiązać paskiem nori.
Serwować z sosem sojowym , wasabi i imbirem.
Smacznego!
Komentarze (0)