Jabłka pieczone z lodem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2592
Składniki:
- 100 ml białego rumu
- 100 ml gotowej polewy toffi
- 5 g tłuczonych migdałów
- 2 jabłka Cortland
- 2 gałki lodów waniliowych
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokrojone jabłka przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, zalać je rumem, posypać cynamonem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez 15 minut po czym wyciągnąć i przełożyć na talerz. Obsypać je tłuczonymi migdałami i dodać porcje lodów waniliowych. Całość zalać gotową polewa toffi.
Komentarze (0)