Sushi California Rolls
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8532
Składniki:
- Ugotowany ryż do sushi
- Folia śniadaniowa
- Sezam
- Ogórek
- Liście norii
- Łosoś
- Serek "Philadelphia"
- Rzepa Japońska
- Mata Bambusowa
Opis przygotowania:
Te sushi robi się tak samo jak sushi makii, z tym, że liście nori są w środku rulona, a ryż na zewnątrz.
Na matę bambusową rozłóż folię spożywczą. Na folii rozkładamy nori, na nori warstwa ryżu.Odwracamy całość, tak aby ryż był na folii, a na nori układamy warstwę serka "Philadelphia", krojone plasterki ogórka, pokrojoną w plastry rzepę japońską i łososia. Następnie to wszystko zwijamy, jedną ręką staramy się odrywać ryż, tak aby on nie został na liściu nori. Z rulon obtaczamy w sezamie. Kroimy na części bardzo ostrym nożem. Gotowe.
Na matę bambusową rozłóż folię spożywczą. Na folii rozkładamy nori, na nori warstwa ryżu.Odwracamy całość, tak aby ryż był na folii, a na nori układamy warstwę serka "Philadelphia", krojone plasterki ogórka, pokrojoną w plastry rzepę japońską i łososia. Następnie to wszystko zwijamy, jedną ręką staramy się odrywać ryż, tak aby on nie został na liściu nori. Z rulon obtaczamy w sezamie. Kroimy na części bardzo ostrym nożem. Gotowe.
Komentarze (0)