Naleśniki z warzywami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3059
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 pomidory
- 1 brokuł
- 1 awokado
- 1 por
- olej do smażenia
- Na ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 1, 5 szklanki mleka
- 1 pęczek szpinaku
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Por sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i podzielić na listki. Brokuła podzielić na różyczki. Cebulę obrać ze skóry i razem z brokułem ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Pomidora pokroić na kawałki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski i razem wymieszać.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do blendera, wlać mleko, dodać szpinak, szczyptę soli i całość zmiksować na konsystencję śmietanki.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wlewać ciasto naleśnikowe i smażyć na rumiany kolor z obu stron. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i zawinąć w nie wymieszane warzywa. Całość związać listkami pora i przełożyć na talerz.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do blendera, wlać mleko, dodać szpinak, szczyptę soli i całość zmiksować na konsystencję śmietanki.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, wlewać ciasto naleśnikowe i smażyć na rumiany kolor z obu stron. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i zawinąć w nie wymieszane warzywa. Całość związać listkami pora i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)