Omlet masala

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2551
Omlet masala
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • natka kolendry do posypania
  • pęczek szczypiorku z dymką
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Dymkę obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić drobno. Papryczkę chili pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem, kurkumę, mielony kminek, pokrojoną papryczkę chili i smażyć przez minutę, ciągle mieszając. Jajka wbić do kubka i rozmieszać widelcem. Następnie połączyć ze składnikami na patelni i smażyć na małym ogniu do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, dobrze rozmieszać, po czym ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Całość posypać pokrojoną natką kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów