Omlet masala
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2788
Składniki:
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- natka kolendry do posypania
- pęczek szczypiorku z dymką
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Dymkę obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić drobno. Papryczkę chili pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem, kurkumę, mielony kminek, pokrojoną papryczkę chili i smażyć przez minutę, ciągle mieszając. Jajka wbić do kubka i rozmieszać widelcem. Następnie połączyć ze składnikami na patelni i smażyć na małym ogniu do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, dobrze rozmieszać, po czym ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Całość posypać pokrojoną natką kolendry.
Komentarze (0)