Strudel z owocami tropikalnymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1602
Składniki:
- Składniki na 10 porcji:
- • 500 g ciasta francuskiego
- • 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
- • 50 g rodzynek
- • 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne
Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:
Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut
w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0)