Spaghetti z cieciorką i parmezanem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2535
Składniki:
- 200 g cieciorki w zalewie
- 30 g makaronu spaghetti
- 15 g tartego parmezanu
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Cieciorkę osączyć z zalewy. Makaron spaghetti przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i zeszklić na średnim ogniu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej natkę zielonej pietruszki, wymieszać i dodać jeszcze osaczoną cieciorkę oraz ugotowany makaron. Całość doprawić do smaku przyprawami jeśli trzeba, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)